Ανακοινώσεις
Share |

ΣΥΝΕΔΡΙΟ «Δυσλεξία- Μαθησιακές Δυσκολίες - ΔΕΠΥ και Τεχνολογία στην Εκπαίδευση»

Πρόσκληση

Το Διϊδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.«Δημόκριτος» με τίτλο: «Εξειδίκευση στις Τ.Π.Ε. και Ειδική Αγωγή –Ψυχοπαιδαγωγική της Ένταξης» σε συνεργασία με:
-τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών και Ατόμων με
Δυσλεξία – Μαθησιακές Δυσκολίες Νομού Ξάνθης,
-τον Σύλλογο Ρομποτικής  - Μαθηματικών – Φυσικής και Τεχνολογίας Ξάνθης
«Robospecialists»,
-το Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) Ν. Ξάνθης,
-την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, υπό την αιγίδα του Δήμου Ξάνθης,

σας προσκαλούν στο Συνέδριο που θα διεξαχθεί στις 30 και 31 Μαρτίου 2019 στο Αμφιθέατρο του 3ουΛυκείου  Ξάνθης με θέμα:

«Δυσλεξία- Μαθησιακές Δυσκολίες - ΔΕΠΥ και Τεχνολογία στην Εκπαίδευση»

Η τεχνολογία αποτελεί ένα από τα δυνατότερα εκπαιδευτικά εργαλεία της σύγχρονης εποχής με σημαντικά επιτεύγματα στην ειδική αγωγή. Η παρούσα επιστημονικήσυνάντηση έχει σκοπό την ενίσχυση των μεθόδων ανίχνευσης, αντιμετώπισης και διδασκαλίας, καθώς και την ενημέρωση των εκπαιδευτικών και γονέων σχετικά με τιςμαθησιακές δυσκολίες, δυσλεξία, διάσπαση ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) με τη χρήση ειδικής τεχνολογίας, για τη διευκόλυνση στη μάθηση των παιδιών, στη διδασκαλία των εκπαιδευτικών και στην επίτευξη μίας ολοκληρωμένης παιδαγωγικής της ένταξης.

 Στα πλαίσια του Συνεδρίου θα διεξαχθούν δύο βιωματικά εργαστήρια από διδάσκουσες του παραπάνω Μεταπτυχιακού Προγράμματοςστις 30 Μαρτίου 2019:

1.     Βιωματικό εργαστήριο με τίτλο «Υποστήριξη παιδιών με δυσλεξία από το οικογενειακό τους περιβάλλον»  που απευθύνεται σε γονείς. Εισηγήτρια: Δρ. Ζωή Καραμπατζάκη.

2.     Βιωματικό εργαστήριο με τίτλο «Εκπαιδευτική υποστήριξηπαιδιών με δυσλεξία»  που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς. Εισηγήτρια: Δρ. Αγάθη Σταθοπούλου.

Για τη σωστή οργάνωση του Συνεδρίου και λόγω των περιορισμένων θέσεων των Εργαστηρίων, παρακαλούμε να αποστείλετε e-mail στο dyslexiaxanthi@gmail.com δηλώνοντας συμμετοχή και υποβάλλοντας τα παρακάτω στοιχεία:

Ονοματεπώνυμο,ιδιότητα, ειδικότητα, σχέση εργασίας ή όχι με τη δημόσια εκπαίδευση, τηλέφωνο, email.

Στο τέλος να δηλωθεί ξεκάθαρα εάν θα παρακολουθήσετε κάποιο εργαστήριο, και αν ναι,να δηλωθεί το εργαστήριο επιλογής σας: 1. εκπαιδευτικών ή 2. γονέων.

Η παρακολούθηση του Συνεδρίου είναι δωρεάν και στο τέλος της παρακολούθησης, εφόσον έχει δηλωθεί εκτων προτέρων η πρόθεση συμμετοχής, θα δίδεται Βεβαίωση Συμμετοχής.