Δράσεις εκδηλώσεις > Άλλων φορέων Εσωτερικού
Share |

Μαθησιακές δυσκολίες/Δυσλεξία - Θεσ/κη - Σουζάνα Παντελιάδου

Τα βιβλιοπωλεία Μαλλιάρης Παιδεία - Malliaris Paedia και οι Εκδόσεις ΠΕΔΙΟ - PEDIO Publishing σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της πανεπιστημιακού Σουζάνας Παντελιάδου:
ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ - ΔΥΣΛΕΞΙΑ
Ένας οδηγός με ξεκάθαρες απαντήσεις στα ερωτήματα που απασχολούν κάθε γονιό.
την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018 και ώρα 18.30 στο βιβλιοπωλείο - πολυχώρο Μαλλιάρης - Παιδεία «Ανατόλια» (Δημ. Γούναρη 39, Θεσσαλονίκη, Καμάρα)
***Είσοδος Ελεύθερη***

Μα είναι πανέξυπνο! Τι θα πει έχει δυσλεξία;
– Πού πρέπει να απευθυνθώ;
– Πώς πρέπει να του εξηγήσω;
– Πώς μπορώ να βοηθήσω εγώ;

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις συνηθισμένες ερωτήσεις που κάνουν συχνά γονείς οι οποίοι ανησυχούν για τη σχολική πρόοδο του παιδιού τους. Αυτές οι ερωτήσεις ωστόσο αρκετές φορές μένουν αναπάντητες, όχι γιατί οι γονείς αδιαφορούν, αλλά γιατί δυσκολεύονται να πάρουν ξεκάθαρες απαντήσεις.
Αυτή είναι η αποστολή του νέου βιβλίου της πανεπιστημιακού Σουζάνας Παντελιάδου: να απαντήσει σε όσο το δυνατόν περισσότερες ερωτήσεις για τις μαθησιακές δυσκολίες του παιδιού σας, είτε είναι προσχολικής, είτε σχολικής, είτε εφηβικής ηλικίας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
• Γεωργία Μπάρου, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Δυσλεξία και Μαθησιακές Δυσκολίες
Μήνυμα της κας Γεωργία Μπάρου: Ο φορέας μας βιωνοντας την έλλειψη ενός τέτοιου οδηγού, χαιρετίζει με μεγάλη χαρά και ευγνωμοσύνη προς την κ Παντελιαδου, αυτό το εξαιρετικό εργαλείο κατανόησης της διαφορετικότητας των παιδιών μας, που περιέχει συμβουλές διαχείρισης των καθημερινών δυσκολιών μας με το σχολείο, τους ειδικούς, την οικογένεια μας, τους εαυτούς μας.
Καλούμε όλους τους γονείς της πόλης μας να εκφράσουμε με το παρόν μας, την ευγνωμοσύνη μας.


• Αναστασία Αλευριάδου, Καθηγήτρια, Αναπληρώτρια πρύτανης, Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας
• Κωνσταντίνα Πηλείδου, Σχολική Σύμβουλος 10ης ΕΠ ΕΑΕ
• H συγγραφέας Susana Padeliadu, Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής - Μαθησιακών Δυσκολιών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης