Βιβλιοθήκη > Διάφορες έρευνες
Share |

ΕΡΕΥΝΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΧΕΡΙΟΥ

Θεωρούμε ότι συμμετέχοντας σε έρευνες θα βοηθήσουμε να εξαχθούν τα σωστά συμπεράσματα για τα παιδιά μας. Είναι σημαντικό οι ερευνητές να μπορούν να συλλέξουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο δείγμα παιδιών έτσι ώστε να υπάρχει αντικειμενικότητα και αξιοπιστία στην οποιαδήποτε έρευνα. Για αυτό λοιπόν, παρακαλούμε πολύ να συμμέτεχετε στην έρευνα αυτή. Δώστε στα παιδιά σας να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο είτε ηλεκτρονικά (στο συνημμένο αρχείο )είτε χειρόγραφα και αποστείλετέ το το συντομότερο δυνατόν απευθείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση της κυρίας που διεξάγει την έρευνα. ...

Καλησπέρα σας, Λέγομαι Λιάπη Ειρήνη και τηλεφώνησα στο συλλογο σας για να σας ενημερωσω για την ερευνα που διεξαγω στα πλαίσια του διδακτορικού μου στο Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Δυτικής Μακεδονίας.

 
Στόχος της έρευνας είναι να αξιολογήσει την προτίμηση χεριού σε πληθυσμούς ατόμων με τυπική ανάπτυξη και νευροαναπτυξιακές διαταραχές.
 
Η αξιολόγηση της είναι από τα πιο συχνά πεδία έρευνας [ με υψηλό επιστημονικό ενδιαφέρον] σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα των νευροεπιστημών

όπως Ψυχολογία, Φυσιολογία, Γενετική, Βιολογία, Ιατρική, Ειδική Αγωγή, Επιστήμες υγείας .

Η εκμαίευση των δεδομένων στην συγκεκριμένη έρευνα στηρίζεται σε ειδικά απλά ερωτηματολόγια, όπου θα κληθούν να συμπληρώσουν έφηβοι με ειδικές εκπαιδευτικες ανάγκες και αναπηρία.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογίας, εξασφαλίζεται η προστασία των προσωπικών δεδομένων και η μη δυνατότητα πρόσβασης σε αυτά οποιουδήποτε δεν σχετίζεται άμεσα με την διαδικασία, εκτός από τον υπεύθυνο διεξαγωγής και εποπτείας της έρευνας. Σας αποστέλω το ερωτηματολογιο. Για τη διεξαγωγη της ερευνας μου χρειαζομαι κυριως εφηβους [10-20 ετων] με όλες τις μαθησιακες δυσκολίες και οσο το δυνατον περισσοτερα ατομα. Οι ερωτήσεις ειναι 12 αλλα αν δεν ειναι εφικτό μπορουν οι συμμετέχοντες να συμπληρωσουν έστω και μια ερώτηση, η να συμπληρωθει απο τους γονεις τους ή απο κάποιον που γνωριζει την επιλογη χεριου του συμμετέχοντα. [Και αν μπορειτε να αναφερετε επάνω στο καθε ερωτηματολογιο και την μαθησιακη δυσκολία του συμμετέχοντα πχ. δυσγραφια]. Εννοειται πως αν δεν ειναι εφικτό να συμπληρωθει ηλεκτρονικα το καθε ερωτηματολογιο και να μου αποσταλει μπορω να ερθω και στο συλλογο σας για τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων. Όπως ειναι πιο βολικό για εσας.

Ειμαι στη διάθεσή σας για όποια επιπλέον πληροφορία χρειάζεστε. Σας ευχαριστώ πολυ, εκ των προτέρων για τη συνεργασία.

 
 
Με εκτίμηση,

Λιάπη Ειρήνη-Χρυσοβαλάντου

Υποψήφια Διδάκτορας Παιδαγωγικού Τμήματος Πανεπιστήμιου Δυτ. Μακεδονίας

Τηλέφωνο: 6974326831, e-mail: liapeiri@yahoo.gr

 
 

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΧΕΡΙΟΥ

 

Ονοματεπώνυμο: …………………………………….……………………… Ημερομηνία: ……/……/……

Φύλο: …………….………… Ηλικία: ………………...…… Α /Α: ………

Ποιο χέρι χρησιμοποιείς για να:

Πάντα το

αριστερό

Συνήθως το αριστερό

Και τα

δύο

Συνήθως

το δεξί

Πάντα

το δεξί

Γράψεις ένα καλλιγραφικό γράμμα

Ρίξεις ένα μπαλάκι σ' ένα στόχο

Παίξεις τένις

Ανάψεις ένα σπίρτο

Κόψεις ένα χαρτί με το ψαλίδι

Περάσεις την κλωστή στη βελόνα

Μοιράσεις τα χαρτιά μιας τράπουλας

Καρφώσεις ένα καρφί

Βουρτσίσεις τα δόντια σου

Ξεβιδώσεις μια βίδα

Καθαρίσεις μία επιφάνεια μ' ένα σκουπάκι

Συγκεντρώσεις χώματα μ' ένα φτυαράκι

Ευχαριστoύμε πολύ για τη συμμετοχή σας

Σχετικά αρχεία:

- Ερωτημ. Προτ. χεριού doc BRIGGS NEBES,1975.doc