Δράσεις εκδηλώσεις > Τοπικών συλλόγων > 2012
Share |

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ 3/11/2012 Μην με αποκαλείς χαζό

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ:

ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ – ΔΥΣΛΕΞΙΑ

«Μην με αποκαλείς χαζό»

3 Νοεμβρίου 2012, Ώρα 11.00-13.00

Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών- Κέντρο Πληροφόρησης Νέων


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία, σε συνεργασία με την ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας, στην προσπάθεια τους να πρωτοπορούν στην ενημέρωση γονέων, εκπαιδευτικών και γενικότερα του κοινωνικού συνόλου σε θέματα που αφορούν τις μαθησιακές δυσκολίες, διοργανώνουν ομιλία και προβολή ντοκιμαντέρ.

Στην εκδήλωση θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Μην με αποκαλείς χαζό» βελγικής παραγωγής και έπειτα θα ακολουθήσουν σχετικές ομιλίες από τις κυρίες Γκράτζιου Εύα, Ψυχολόγος, Msc ειδικής αγωγής, Οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια και Τσακαλίδου Αθηνά, Ψυχολόγος MSc- Οικογενειακή- συστημική ψυχοθεραπεύτρια.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με ερωτήσεις από το κοινό.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Το ντοκιμαντέρ περιγράφει τα βιώματα 4 ατόμων, διαφορετικών ηλικιών και φύλων με δυσλεξία και διάσπαση προσοχής. Συγκλονιστικό και αποκαλυπτικό. Με ελληνικούς υπότιτλους. Με την ευγενική παραχώρηση από τον παραγωγό, σύλλογο LE TOP Βελγίου.

Το ντοκιμαντέρ, αποκαλύπτει πως η δυσλεξία και άλλες σχετικές μαθησιακές δυσκολίες, βαραίνουν την ζωή κάποιου από την αρχή μέχρι το τέλος τη ζωής του. Μια συνηθισμένη μέρα, στην ζωή ενός παιδιού, ενός έφηβου, ενός νεαρού άνδρα και μια ενήλικης γυναίκας, δείχνει πως αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να αντεπεξέρχονται στις επακόλουθες συνέπιες της διαφορετικότητάς τους και πως αυτή τη διαφορετικότητα τους ακολουθεί σαν σκιά σε όλη τους την ζωή.

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής

Είσοδος δωρεάν

Πληροφορίες:e-mail milionilia@yahoo.gr www.dyslexia-goneis.gr

Διεύθυνση επικοινωνίας: Αργυρουπόλεως 35, Καλαμαριά 55133 Θεσσαλονίκη.

ΩΡΑΡΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

  • ΔΕΥ - ΠΑΡ:
    19:00 - 21:00
Ακολουθήστε μας