Δράσεις εκδηλώσεις > Τοπικών συλλόγων > 2010
Share |

Προβολή ταινίας στην Μυτιλήνη 21/11/2010 19.00μμ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προβολή ταινίας. Μια εξαιρετική ταινία ινδικής παραγωγής. Μην την χάσετε…

Ο «Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων παιδιών με δυσλεξία και ελλειμματική προσοχή» διοργανώνει προβολή της ταινίας «Κάθε παιδί είναι ξεχωριστό» (Taare Zameen Par)την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010, στις 19:00,στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Πρόκειτα ιγια μία τρυφερή, συγκινητική ταινία ινδικής παραγωγής(2007)με θέμα τις μαθησιακές δυσκολίες.


Η υπόθεση: 

Ο Ishaan Awasthi είναι ένας 8χρονος μαθητής, ο κόσμος του είναι γεμάτος στοιχεία, που κανένας άλλος δεν μοιάζει να εκτιμά: χρώματα, ψάρια, σκυλιά, πολύ απλά δεν είναι σημαντικά στοιχεία σε ένα κόσμο ενηλίκων, αλλά για κείνον είναι πιο ενδιαφέροντα από τις σχολικές εργασίες, του βαθμούς και την τακτικότητα. Ο Ishaan δεν μπορεί να καταφέρει τίποτα μέσα στην τάξη.

Όταν πια μπλέκει περισσότερο από ότι μπορούν να αντέξουν οι γονείς του, την στέλνουν εσώκλειστο σε ένα ιδιωτικό σχολείο, έτσι ώστε να συμμορφωθεί. Τα πράγματα δεν διαφέρουν πολύ, από ότι στο παλιό του σχολείο, και επιπλέον ο Ishaan βιώνει και την τραυματική εμπειρία του αποχωρισμού του από την οικογένεια.

Μια μέρα, έρχεται στο σχολείο ένας νέος δάσκαλος, που γεμίζει τον μαθητή με αισιοδοξία και ενθουσιασμό. Σπάζει όλους τους κανόνες του πως πρέπει να γίνεται η διδασκαλία, ζητώντας τους να ονειρευτούν, να σκεφτούν και να φανταστούν. Όλα τα παιδιά ανταποκρίνονται εκτός από τον Ishaan. Ο δάσκαλος αμέσως ανακαλύπτει ότι ο Ishaan δεν είναι χαρούμενος και προσπαθεί να ανακαλύψει τι συμβαίνει. Μετά από πολύ προσπάθεια και επιμονή, τελικά βοηθά τον Ishaan να ανακαλύψει τα ταλέντα του και τον εαυτό του.

Μια συγκλονιστική ταινία που δείχνει όλη την μυστική ζωή του δυσλεκτικού παιδιού. Θίγει θέματα που αφορούν την οικογένεια, την κοινωνία, το σχολείο, τους φίλους.

 
 
Σας περιμένουμε