Η ομοσπονδία > Ποιοί συμμετέχουν > Λέσβος
Share |

Δράσεις συλλόγου Λέσβου

Μπορείτε να διαβάσετε τις δράσεις που έχουν γίνει. ...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΔΥΣΛΕΞΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΟΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ
Ο Σύλλογός μας δημιουργήθηκε τον Δεκέμβρη του 2004 και είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες.
Πρωταρχικός στόχος του ήταν η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και ενημέρωση γονέων και εκπαιδευτικών στα θέματα των μαθησιακών δυσκολιών, καθώς και η ανάπτυξη της καλύτερης δυνατής συνεργασίας μεταξύ τους. Πολύ σημαντική είναι και η συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς {ΚΕΔΔΥ, Διευθύνσεις Εκπαίδευσης / Σχολικούς Συμβούλους}, έτσι ώστε να υπάρξει αποτελεσματικός συντονισμός δράσεων και προγραμμάτων.
Ο Σύλλογος Γονέων έχει θέσει ως στόχο του να δημιουργήσει ένα δίκτυο γονέων / μελών οι οποίοι θα λειτουργήσουν ως φορείς ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στην εκάστοτε τοπική κοινωνία.
Το ζήτημα της δυσλεξίας, της ελλειμματικής προσοχής και γενικότερα των μαθησιακών δυσκολιών είναι ένα θέμα που αποδεδειγμένα αφορά ένα σημαντικό ποσοστό της μαθητικής κοινότητας.
Ενδεικτικά αναφέρουμε τις δραστηριότητες που έχει αναλάβει ο Σύλλογός μας για την επίτευξη των ανωτέρω στόχων μέχρι σήμερα:

Α/ Διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων με τη στήριξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λέσβου, όπως:
" "Μαθησιακές δυσκολίες - δυσλεξία": Ενημερωτική - επιμορφωτική διημερίδα για γονείς και εκπαιδευτικούς, Μυτιλήνη, Απρίλιος 2005. Εισηγήτρια: Ελένη Λιβανίου, ειδική ψυχολόγος.
" "Εφηβεία - Ειδικές Μαθησιακές δυσκολίες": Ενημερωτική διημερίδα για εκπαιδευτικούς και γονείς, Μυτιλήνη / Καλλονή, Μάρτιος 2006.
" "Μαθησιακές Δυσκολίες - Διάγνωση, Υποστήριξη, Συνεργασία εμπλεκομένων φορέων, εκπαιδευτικών και γονέων": Ενημερωτική ημερίδα σε συνεργασία με το ΚΕΔΔΥ Μυτιλήνης, Φεβρουάριος 2008.
" "Δυσλεξία - η φύση του προβλήματος και τρόποι αντιμετώπισής της": Διημερίδα για εκπαιδευτικούς και γονείς με εισηγήτρια τη Δώρα Μαυρομάτη, εκπαιδευτικό Ειδικής αγωγής και Σχολική Σύμβουλο - Μυτιλήνη, Μάιος 2008.
" " Η στήριξη του μαθητή με μαθησιακές δυσκολίες στο σχολείο και το σπίτι", Μυτιλήνη, Νοέμβριος 2008. Εισηγήτρια: Ελένη Λιβανίου.

B/ Συλλογή ενημερωτικού υλικού με τη μορφή CD και φυλλαδίων που μοιράστηκαν στους συμμετέχοντες στις ημερίδες, γονείς και εκπαιδευτικούς, αλλά και σε σχολεία της Μυτιλήνης. Ενδεικτικά, αναφέρουμε το σεμιναριακό υλικό σε CD της καθηγήτριας Ειδικής Αγωγής του ΑΠΘ Σουζάνας Παντελιάδου, με τίτλο "Μαθησιακές δυσκολίες στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση".
Γ/ Δημιουργία ομάδας αλληλοϋποστήριξης γονέων γύρω από τα θέματα μαθησιακών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας.
Δ/ Δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης στο γραφείο του Συλλόγου μας με σχετική βιβλιογραφία.

Ο Σύλλογός μας αγωνίζεται για τη στήριξη των παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες , με στόχο την ολοκληρωμένη ανάπτυξή τους, στο μαθησιακό αλλά και στον κοινωνικό τους χώρο.
Καλούμε τους γονείς να πλαισιώσουν το Σύλλογό μας έτσι ώστε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την επίτευξη των στόχων μας προς όφελος των παιδιών μας.
*************